Levensvragen in de supermarkt

 

Over het algemeen kan ik wel zeggen dat ik geen fan ben van boodschappen doen. Overvolle supermarkten met rijen mensen voor de kassa en de spullen die ik koop heb ik toch minimaal vier keer in mijn handen gehad voordat ze thuis in de kast staan.

Afgelopen zaterdag was het weer hetzelfde liedje, maar toch een beetje leuker… In de rij voor de kassa hoor ik een meisje van, ik schat een jaar of twaalf, aan haar moeder vragen: ‘Mam, wat voelt een vlinder in zijn buik als hij verliefd is?’ De moeder stopt even met de boodschappen op de band zetten en kijkt haar dochter verbaasd aan. ‘Nou, eh…waarschijnlijk voelt hij ook kriebels, dit kan van alles zijn’. Een eerste serieuze poging van deze vrouw om snel een concreet antwoord te geven op haar dochters filosofische vraag. Echter, ik zie dat dochter-lief niet echt onder de indruk is van dit antwoord. Zodra moeder heeft afgerekend lopen beiden naar de uitgang. Dan hoor ik moeder zeggen: ‘Misschien voelt die vlinder wel mensen in zijn buik?!’ Dit is blijkbaar een antwoord waardoor de fantasie van de beide dames geprikkeld is, want druk pratend lopen ze samen de winkel uit. Fantaserend over wat zij zich hierbij voorstellen, of dit mogelijk is, hoe ze dit zeker kunnen weten enz.. kortom:  hier vindt op een doorsnee zaterdagmiddag zomaar een onderzoekje plaats naar het antwoord op de levensvraag: ‘Wat is natuur?’

Share your thoughts