Als je doodgaat…

 

Afgelopen weekend is de oma van Monica overleden. Heel groep 5 is hiervan erg onder de indruk. We praten over ‘verdriet’, ‘gevoelens’ en ‘doodgaan’. Waarom gaan mensen eigenlijk dood? vragen we ons op maandagochtend maar meteen ‘even’ af. Voor mij en deze leerlingen nou niet direct een heel luchtig begin van de week. Verschillende creatieve antwoorden op deze momenteel prangende levensvraag, laten echter niet lang op zich wachten. In deze groep 5 weten de leerlingen wel wat de betekenis is van lijden en dood…

Veel oude mensen zijn blij dat ze doodgaan, want ze balen van het leven en ze balen ervan dat ze zo weinig pensioen krijgen‘ (Laura, 7 jaar)

Veel oude mensen zijn blij dat ze doodgaan, want dan hoeven ze niet meer bij de dokter in de wachtkamer te zitten‘ (Thomas, 7 jaar)’

Als je doodgaat dan ga je naar de hemel. Als je in God gelooft tenminste. Als je dat niet doet, dan wordt het een heel ander verhaal‘ (Maarten, 8 jaar)

Share your thoughts