Pil tegen overbevolking

 

‘Met het stijgen van de levensverwachting neemt ook het aantal honderdplussers in Nederland toe’ kopte laatst een landelijke krant. In groep vijf gingen wij hierover eens even goed met elkaar in gesprek deze week. Sommige leerlingen vonden het wel een prettig vooruitzicht dat 
‘100-plus’. Vincent ging zelfs nog een stapje verder…
‘Ik hoop dat ze in de toekomst een pil hebben uitgevonden waardoor er helemaal niemand meer dood gaat. Niet omdat ik bang ben voor de dood, maar omdat ik teveel van mijn leven houd’. Reactie van een klasgenoot: ‘Maar dan komen er toch veel te veel mensen op de wereld!’ ‘Welnee, stelt Vincent haar gerust. Dan stoppen we gewoon ook zon pil in de grond, waardoor de aarde steeds meegroeit, zodat er dan ruimte en zuurstof is voor iedereen!


‘Life has no answers, but many questions’

Share your thoughts