Leonardo da Vinci en de snoep-verdubbelaar

 

Wie is ’s werelds beroemdste kunstenaar? Schilder, uitvinder en wetenschapper Leonardo da Vinci, Mister Renaissance in eigen persoon! De leerlingen van de middenbouw groepen leerden tijdens de HVO les van alles over de tomeloos nieuwsgierige Da Vinci. Met zijn aanstekelijke enthousiasme sleept de schilder van de Mona Lisa en Het laatste Avondmaal de leerlingen mee op een speelse verkenningstocht. Het veelzijdige genie Da Vinci zag het hele leven als een groot spannend raadsel. “Hoe vliegen kolibries?”, “Waarom moet een tank eruit zien als een schildpad?” en “Wat is er zo leuk dat Mona Lisa aldoor zit te glimlachten?” Enne….”check haar ogen!” Waar je ook gaat staan in de klas, ze kijkt je altijd recht aan, hoe kan dat?! Deze vragen stellen is één, maar ze beantwoorden is iets anders. Om de wereld om hem heen te begrijpen, wilde Leonardo altijd alles zelf onderzoeken en ervaren. En dat is nu ‘toevallig’ precies wat we bij HVO altijd doen. Tijdens deze les vonden de leerlingen zelf een machine uit die hun leven een stuk aangenamer zou kunnen maken. Dit zijn zomaar een aantal unieke bedenksels:

  • Een poezenfilm-machine
  • Een make-up en nagellak-machine
  • Een vaatwasser-uitpak-machine
  • Een wens-machine
  • Een snoep-verdubbelaar
  • Een anti-pest-machine
  • Een pannenkoek-bak-machine
  • Een kamer-opruim-machine
  • En…een puppy-geboorte-machine.

Oh ja, een gebruiksaanwijzing wordt vanzelfsprekend bijgeleverd 🙂

Share your thoughts