Supermarkt verkoopt ook namen!

De filosofieles in groep 1 en 2 ging deze week over het thema ‘Namen’.  Hieronder een aantal vragen en antwoorden uit ons gesprek:

Vraag: ‘Waar komen namen vandaan?’  
Stijn weet op deze vraag een heel concreet antwoord: ‘Bij De Plus kun je namen gewoon kopen’. Daar is Milan het wel mee eens, maar volgens hem kan dit ook bij de Dekamarkt. Marnix denkt hier echter anders over: ‘De gemeente heeft mijn naam bedacht. Daar ging papa naar toe toen ik geboren was en toen hoorde hij dat ik Marnix heet.’ Wat Tim betreft ligt het allemaal toch wat ingewikkelder: ‘Mijn papa en mama hebben heel lang ‘nagedenkt’ en net zolang gewacht tot ze mijn naam in hun hoofd hebben gekregen.’

Vraag: ‘Is er een verschil tussen mensen met en mensen zonder naam?’
Volgens Fabian is er een nogal duidelijk verschil te zien tussen mensen met en zonder naam. Volgens hem zijn mensen zonder naam namelijk altijd kaal! Ramon heeft het verschil tussen deze mensen hierboven getekend. Links op zijn tekening zie je een mens met een naam. Dat zie je volgens hem aan de letters die om hem heen zweven. Rechts zie je ook een mens. Maar dit is volgens Ramon een beetje een stiekem mens…. ‘Hij doet alsof hij geen naam heeft, maar die houdt hij gewoon achter zijn rug!’ 🙂

 

Share your thoughts