Filosoferen met kinderen over levensvragen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

‘Even een (levens)vraagje?’ je kunt er zoveel mee, thuis en op school. Deze kleurrijke kaartset kan in verschillende situaties en leefomgevingen worden ingezet. Het is zowel voor kinderen, jongeren als voor volwassenen, individueel of in groepen uitdagend en inspirerend. 

Tijdens het spel gaan we niet op zoek naar de juiste antwoorden op de verschillende serieuze, grappige en filosofische levensvragen. Een levensvraag is immers een vraag waar alleen een voorlopig, persoonlijk antwoord op te geven is. Het doel is wel om met elkaar in dialoog te gaan over filosofische en levensbeschouwelijke thema’s, waardoor je wellicht (opnieuw) aan het denken gezet over de vraag: ‘Hoe sta ik nu eigenlijk in het leven?’

Share your thoughts