Wachten is niet niks!

Wachten op de bus, in de file, voor de kassa. Een mens wacht gemiddeld 15.000 uur in zijn leven. Maar wachten is niet niks! Volgens ‘mijn’ kleine filosofen gebeurt er van alles als je wacht. Je knippert met je ogen, je hart klopt, je bloed stroomt, je lichaam beweegt en… je denkt na! Toch heb je als mens wel heel veel geduld nodig om al dit wachten te kunnen doorstaan. Na een grondig filosofisch onderzoek zijn de leerlingen het eens. Het meest moet je toch wel wachten op je vader en moeder en dát duurt lang! Het begint allemaal al in de buik van je moeder. Pfff… negen maanden duurt het, voordat jij er een keertje uit mag. Als het dan eenmaal zover is, dan moet je weer wachten tot je alles wat je wilt eindelijk alleen kunt doen. Ben je zover, dan word je zomaar ineens verrast… Je krijgt een broertje. Daar gaan we weer, zomaar 9 maanden verder! Je ouders beloven dat je een groter bed zult krijgen, maar voordat ze dat geregeld hebben, heb je alweer lijdzaam moeten zitten afwachten. Afijn, van peuter naar kleuter in een groot bed, heb je nog steeds zo je ‘wacht-momenten’. Geen luiers meer, daar ben je nu te groot voor. Dus wachten maar tot die poep er eens uitkomt. Daar komt nog bij dat je er zo langzaam maar zeker klaar mee bent, dat je steeds moet wachten totdat je een snoepje mag. Vervolgens is er opnieuw een mijlpaal in je jonge leventje… Je vader lijkt het een goed idee om een hondje in huis te nemen. Prima plan, maar helaas, voordat dit gaat gebeuren, moet zo’n kleine puppy toch echt nog een paar weken bij moederhond blijven. Wat kun jij doen?! Precies…, wachten! 😉

Waar wachten we nog op…?

 •  ‘op papa die altijd te lang onder de douche staat’
 • ‘op mijn oma uit een ander land’
 • ‘op het moment dat de regen voorbij is, maar daarna wacht ik weer op de regenboog en de bloemen die gaan groeien’
 • ‘op mama, die eerst vijf mensen moet bellen voordat we eindelijk samen gaan knutselen’
 • ‘op het moment dat mijn vissen eitjes krijgen’
 • ‘op het moment dat ik eindelijk naar de WC kan, want die zit steeds op slot’
 • ‘het bezorgen van de pizza die we besteld hebben’
 • ‘op het moment dat de deksel op de kist kon bij de begrafenis van mijn opa’
 • ‘de dag dat we naar de bioscoop gaan, dat is mij al lang geleden beloofd’
 • ‘het moment dat papa samen met mij op de Wii gaat spelen’
 • ‘de dag dat ik heel goed kan schrijven’
 • ‘de dag dat ik klaar ben met sparen om een PS4 te kopen’
 • ‘de bruiloft van papa en mijn stiefmoeder’
 • ‘de zomer!’
 • ‘het moment dat mijn tand eruit gaat’
 • ‘de dag dat ik volwassen ben’

Share your thoughts