Papa is de leukste thuis

Papa is de leukste thuis

“Lachen is een reactie van mensen op humor, of een uiting van blijdschap, opluchting of spanning. Het komt tot uiting in een beweging van de mond of het uitstoten van bepaalde geluiden. Er bestaan verschillende vormen van lachen”, zegt Wikipedia.

Lachen doe je zo!

Huilen en lachen zijn voor kleuters de meest herkenbare manier van emoties uiten. Uit ons ‘lachen-doe-je -zo’ onderzoek blijkt dat je op verschillende manieren kunt lachen. Samen lachten we heel hard, zacht, gemeen, lief, stiekem enz.​
Foto

Op mijn vraag ‘om wie moet jij vaak lachen?’ gaven de kleuters unaniem antwoord. “Papa!” Papa is de leukste thuis! Mama is ook wel grappig, maar voor haar is er nog wel wat werk aan de winkel op lach-gebied. Nee, met papa liggen de kleine lachebekken pas echt dubbel.

Kom op nou moeders!

Maar hoe komt het nou dat papa’s thuis de lachers op z’n hand heeft? David geeft als eerste antwoord: ‘mama’s doen vaker boos. Als ik thuis een boer laat, moet ik van mama meteen naar mijn kamer. Papa moet alleen maar heel hard lachen!’ Of dan een kijkje bij Tom thuis: ‘mama vindt het irritant als papa en ik naar Feijenoord kijken. Wij zingen en schreeuwen dan en dat is grappig!’

Wat papa’s nog meer voor lachwekkends doen in de ogen van hun kids? Ze laten scheten, ze doen mee belletje lellen, ze zingen keihard mee met de muziek in de auto, ze gooien pannenkoeken door de keuken en maken koprollen op de bank. Kom op nou moeders, lachen toch?!

Share your thoughts