Wil jij leren hoe je kinderen kunt inspireren en ondersteunen bij hun identiteitsontwikkeling? Dan kan deelnemen aan de online masterclass ‘LEVEN=KUNST’ jou helpen om je kennis en vaardigheden op het gebied van levenskunst naar een hoger niveau te tillen.

Levenskunstatelier biedt aan

Masterclass

‘LEVEN=KUNST’ is een online training waarmee je kinderen helpt de wereld om hen heen nog beter te begrijpen.

Socrates

‘Socrates Vraagt Maar Raak!’ is een praktisch, filosofisch denk-doe-boek met ​27 levensvragen en unieke illustraties ​​dat jong en oud(er) aan het denken zet.

Aristoteles

‘Aristoteles Bouwt Verhalen’ is een praktisch denk-doe-boek met 54 kleurrijk geïllustreerde kaarten die kinderen helpen hun persoonlijke verhaal in beeld te brengen.

Een levensvraagje

‘Even een Levensvraagje?’ is een verrassend, inspirerend en filosofisch spel over levensvragen, dat jong en oud(er) tot nadenken stemt over hoe je in het leven staat.

Tijdens de masterclass leer je

socratische dialoogvaardigheden, waarmee je een kind kunt helpen de wereld beter te begrijpen

creatieve en filosofische werkvormen om kinderen te laten ervaren dat ze vrij kunnen zijn, maar ook eigen verantwoordelijkheid hebben

hoe je met kinderen spelenderwijs kunt onderzoeken wat zij zelf goed of juist slecht vinden, waardoor zij hun persoonlijke waarden kunnen ontwikkelen

hoe je kinderen kunt leren onafhankelijk te denken en hun eigen keuzes te maken, want als je weet wat je waarden zijn, wordt keuzes maken een eitje!